Vincent Leroy Fransız çağdaş sanatçıdır. Kinetik heykelleri çok iyi çözümlenmiş, çevreyi değiştiren yapılardır.

1968 yılında Fransa’nın Avranches şehrinde doğan Leroy, Paris’te çalışıyor. Paris’teki Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle’den mezun oldu. İlham kaynağı hareket, tekrar ve akılda kalan büyüleyici ritimlerdir.

“Basit hareketler, en son teknolojiyi aramadan her zaman işimin temelini oluşturur. On yıl önce, parçalarım daha mekanikti, teknoloji daha fazla mevcuttu, daha çok göz önündeydi. Bugün, hareket daha akıcı ve daha doğal. Karşıtlığa düşmeden karıştırmayı  başarmak gerekir. Çalışmak zor ama mutluluk verici. Beklenmedik olanları yakalamalı ve daha sonra kullanmak ve eserlere entegre etmek için analiz etmeliyiz. ” diyor,Vincent Leroy.

VİNCENT LEROY, RENNES, FRANSA BEAUX-ARTS MÜZESİ’NDE “BOREAL HALO”YU HAVAYA KALDIRIYOR

Slovakya, Romanya  ve  Çin’deki sergilerinden sonra Vincent Leroy, “Boreal Halo”yu Fransa’nın Beaux-art Müzesi’ne getiriyor. Bu kurulum, yerden yükselen dev bir halka ya da ışık halkasından oluşur. Yavaş hareketiyle, parça sanki zaman yavaşlıyormuş gibi ilginç bir his yaratıyor. Halkın müzenin merkezinde bir süre durmasına izin vererek onları bir düşünme anına taşımayı amaçlıyor.

Müzenin beyaz atmosferi ve yukarıdan gelen doğal ışığın bolluğu, Leroy’un çalışmasının ilham verdiği ağırlıksızlığın görünümünü güçlendiriyor. Ek olarak, “Boreal Halo”nun müze tabanının karanlık granit taşına kontrastı,  halka gibi yavaşça hareket eden derin bir gölge sağlamış. Ziyaretçiler halka etrafında dolanarak rüya gibi bir atmosfere kendilerini bırakabiliyorlar.

Ses, “Adorable Stüdyo”dan Jérôme Echenoz tarafından gerçekleştirildi. Kurulum için orijinal bir dört sesli ses tasarım kompozisyonu oluşturuldu. Parçanın hareketi ile senkronize edilir ve “Boreal Halo” tarafından yaratılan eterik atmosferi seslere dönüştürür. Sonuç, mekanın  hareket sesinin mükemmel bir kombinasyonu olur ve halka çok eşsiz bir deneyim sunar.

Önceden belirlenmiş yol boyunca dalgalı olan “Boreal Halo” boş alanı dolduruyor, ona ışık veriyor ve izleyicilerin bakış açılarını değiştiriyor. Ziyaretçiler zaman zaman iç mekanlara sıkışıp dolaşıyorlar.

 

Ses Tasarımı: Jérôme Echenoz / Adorable Studio

Fotoğraflar: Festival Maintenant 2019, Gwendal Le Flem, Vincent Leroy

Derleyen: Özlem Kan

 

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest